Klubbmästerskap 2016 Rond 2

rond2

(Nilsson har precis slagit Toljamos f7 bonde)

Det var ett tag sedan ett KM parti spelades på en onsdagskväll. Senaste två åren har KM avgjorts under en helg, men i går kväll spelades två partier av KM 2016.

Första partiet spelades mellan Nilsson och Toljamo. Där en Toljamo var revanschsugen efter den snöpliga förlusten mot Eriksson tre dagar tidigare.

Toljamo som spelade svart hamnade tidigt i bekymmer när vit kunde vinna bonde och förstöra svarts rockad. De svarta pjäserna hamnade trångt och det krävdes många drag för att hitta ut med tornen. Samtidigt byggde vit på sina hot i centrum. Svart försökte sig på vissa försök till anfall men vits hot var för starkt och tillslut föll ställningen för svart.

Toljamo får nu slicka sina sår och se fram emot att spela mot sin favorit motståndare om två veckor, nämligen den regerande klubbmästaren, Patrik Eckeskog.

Kvällens andra parti spelades mellan Eriksson och Näsclius. Partiet blev en variant av damgambit. Där vit gjorde allt för att stänga igen damflygeln. Svart byggde upp ett angrepp för att slå igenom c-linjen, men fick tillslut ge upp planerna.

Både spelarna vände då snabbt sina blickar mot kungsflygeln. Där vit var snabbast till angrepp. Svart fick aldrig ordning på sitt löparpar och hade svårt att försvara sig. Vit vann tillslut h-bonden. Vilket i dagsläget är oklart om det var bra eller dåligt drag. Frågan är om vits damen kan bli fångad efter att densamma spelat 27. h4. Svart hittade inget bra försvar till vits angrepp och efter en pjäsförlust valde vit att ge upp.

Näsclius spelade riktigt bra trots förlusten och håller bara formen i sig kommer han snart att börja plocka poäng.

Partiet nedan är mellan Eriksson och Näsclius.

 

Det här inlägget postades i 2015/16 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *