2004

Daniel Eriksson blev klubbmästare 2004


Årets KM spelades i en serie och finalspel. Där de sex bästa från seriespelet gick till a-final. Resterande gick till b-final.

Patrik Eckeskog vann alla partier i seriespelet och tog med sig hela fem poäng till finalen. En och en halv poäng före Daniel Eriksson och två poäng före den svenske mästaren i schack för synskadade, Håkan Tompsson.

Första ronden i finalspelet spelade Daniel remi mot Stefan Fahlén samtidigt som Patrik vann mot Sten Olsson. Därmed drygade Patrik ut sin ledning och var nu två poäng upp när det återstod fyra ronder.
Då förlorade Patrik två partier i följde och helt plötsligt hade han bjudit in både Daniel och Tomas in kampen om titeln.

I den näst sista ronden vinner Patrik mot Håkan samtidigt som Daniel besegrar Sten. Det står då klart att det blir ett helt avgörande parti mellan Daniel och Patrik om vem som ska vinna KM. Patrik hade fördelen att leda med en halvpoäng och skulle vinna KM med en remi.

Det blev ett långt och tufft parti som lika gärna kunnat sluta i remi. Men Daniel hinner ta in en ny dam ett drag innan Patrik och lyckas vinna partiet och sin första klubbmästartitel.

Avgörande parti mellan Eriksson och Eckeskog

Klubbmästerskapet 2004

Seriespel

Finalspel


KM 1h 2004


KM 20 min 2004

Serie

B-final

A-Final


KM Blixt 2004

En kommentar till 2004

  1. Patrik eckeskog skriver:

    Det borde vart mitt år får skylla på att jag träffade min fru…..ja se kärleken det räckte inte med 11 raka i grundomgången bra gjort daniel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *