Resultat KM Blixt 2015

Blixt 2015_1

Det var ett glatt och välmående gäng schackspelare som möttes upp vid lunchtid på söndagen. Sänsongsavslutning med prisutdelning samt den traditionella klubbmästerskapet i blixt stod på programmet.

Tävlingen håll dock på att sluta i en total katastrof innan den ens startat.  Fikaansvarige hade införskaffat en saftig smörgåstårta, fikabröd och läskedrycker inför tävlingen, men hade helt glömt bort att köpa med sig ett kaffepaket.

Klubben hade helt slut på kaffe och en stark panikkänsla spred sig mellan deltagarna. Kan man ens genomföra en schacktävling utan kaffe? Troligen inte. Men då trädde vår handlingskraftige ordförande in i handlingen. Med lätta steg joggade han hem och hämtade ett halvt paket kaffe. Deltagarna kunde andas ut. Tävlingen var räddad.

Efter lottning och diverse huvudbryderi vid omprogrammering av tiden på de digitala schackklockorna kunde tävlingen äntligen starta. Frågan som nu alla ställde sig. Skulle Eckeskog lyckas vinna KM Blixt och därmed vinna alla tre titlar under ett och samma år? Skulle han bli den första i historien att vinna en Grand Slam? Det skulle visa sig att han fick hårt motstånd om segern, både från Nilsson och Eriksson.

Eriksson fick en knacklig start då han förlorade i första ronden mot Forsén. Först tappade han ett torn och några drag senare fick han se sin kung fångade av den obarmhärtiga klubbmästaren från 1987. Eriksson kom dock tillbaka in i tävlingen två ronder senare. Då han besegrade Eckeskog. Det krävdes dock två vitala misstag av Eckeskog för att Eriksson skulle lyckas kasera in en pinne. Nilsson spelade remi mot  Eckeskog i fjärde ronden och besegrade sedan Eriksson i ronden därpå efter ett tufft parti som var ovisst in i det sista.

Blixt 2015_2

(Storfavoriterna Nilsson och Eckeskog i ett välspelat och underhållande parti)

Efter halva tävlingen fick deltagarna en välbehövlig paus. Det festades på smörgåstårta och stämningen var på topp. Bäst av alla mådde nog Nilsson som var i ledningen, ett poäng före Eckeskog som sin tur hade en halva till godo på Forsén och Eriksson.

När smörgåstårtan lagt sig spelades de avslutande ronderna. Eriksson fick revansch på Forsén och hängde på Nilsson och Eckeskog i toppstriden. I den åttonde ronden möttes Eckeskog och Eriksson igen. Vinnare skulle haka på Nilsson i guldjakten och förloraren skulle bli tvingad att inrikta sig på att försvara tredjeplatsen från en vilt jagande Forsén.

Eckeskog vann partiet och spelade därmed ett avgörande parti mot Nilsson i den nästa sista ronden. Vann Nilsson skulle han vara klar segrare. Remi eller vinst för Eckeskog och tävlingen skulle fortfarande vara en öppen historia inför den avslutande ronden.

Men Nilsson var starkast för dagen och vann partiet och därmed tävlingen. Sista ronden blev en avslagen historia där Eckeskog säkrade silvermedaljen genom vinst mot Forsén. Vilken gav Eriksson bronspeng trots förlust mot Nilsson.

En stark genomförd tävlingen av Nilsson som endast tappade en halv poäng på tio partier. Detta var Nilssons tionde blixttitel genom tiderna. Blixtgiganterna Nilsson och Eckeskog har nu vunnit samtliga blixttitlar sedan säsongen 99/00.

Resultat i sin helhet hittar ni på Klubbmästerskap 2015

Nu tar sällskapet semester några månader och kommer tillbaka med en utlovad grillbuffé hos vår ordförande i början av september.

Sollefteå Schacksällskap önskar alla en trevlig sommar.

Det här inlägget postades i 2014/15 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *